Coffee
Bestsellers
Jedno staré arabské přísloví říká, že Káva musí být horká jako první polibek nevinné dívky, sladká jako noc v jejím náručí a černá jako prokletí její matky, když se o tom dozví. A přesně taková je i turecká káva. S českým „turkem” ale nemá vůbec nic společného! Pro vaření se používá tzv. džezva, ve které se společně vaří káva, voda a popřípadě cukr. Podávají se totiž tři druhy - sade - bez cukru, orta şekerli – středně sladká a şekerli – sladká. Turecká káva by měla třikrát projít varem a poté se z výšky lije do malého hrníčku. Turci k ní rádi přikusují něco sladkého, například sladkost zvanou lokum. Turecké ženy si také rády nechávají věštit budoucnost z kávové sedliny. Překvapte své hosty něčím originálním a naservírujte jim pravou tureckou kávu!