Vážení zákazníci, rádi bychom vás informovali, že v termínu 24.12.-1.1. bude naše kamenná prodejna zavřena a nebudeme vyřizovat internetové objednávky. Veškeré objednávky uskutečněné v tomto termínu budou expedovány až 2.1. Děkujeme za pochopení

Celebrity používající arganový olej

Arganový olej používají i mnohé svétové celebrity. Některé z nich Vám představíme v tomto článku.

 

Americká televizní hvězda a modelka Kim Kardashian řekla že arganový olej má zvláštní místo v její kosmetické výbavě.
Arganový olej udržuje její pokožku i vlasy stále hydratované.

 

"Marocký arganový olej je mé tajemství krásy".  Kim Kardashian

 

herecka eva mendes pouziva arganovy olej na pletStejné tak i herečka Eva Mendes řekla, že arganový olej je tajemství její krásné pleti a popsala ho jako "neobyčejný".

 

Také topmodelka Gisele Bundchen již několikrát prohlásila, že arganový olej je nezbytnou součástí její každodenní zkrášlovací rutiny.

 

Katy Perry, Salma Hayek nebo Taylor Swift prozradily, že arganový olej považují za jeden z nejdůležitějších přípravků během přípravy na focení. Vždy si vetřou pár kapek do vlasů i na pleť.

 

Tajemství krásných vlasů Jennifer Aniston

Hollywoodská hvězda Angelina Jolie využívá celou škálu produktů z arganového oleje včetně esenciálních olejů, krémů a masek na vlasy. Arganový olej dodá vlasům lesk a používá se také před použitím různých stylingových nástrojů jako ochranný štít.

 

Stejné tak používá arganový olej na vlasy herečka Jennifer Aniston, jejíž vlasy jsou vždy perfektně upravené.

 

Dalšími fanoušky tohoto tekutého zlata jsou herečky Charlize Theron, Eva Mendes, Julianne Moore či Scarlet Johansson, zpěvačky Madonna, Selena Gomez, Kylie Minogue nebo také krásná francouzská herečka Marion Cotillard.

 

Abychom však nezůstali jen u kosmetického arganového oleje. Inspiraci jak používat potravinářský arganový olej naleznete v receptech kuchaře Jamieho Olivera nebo Nigelly Lawson.

 

Vyzkoušejte například jehněčí tajine se sušenými švestkami, mandlemi a arganovým olejem:

 

jehneci tajine se susenymi svestkami, mandlemi a arganovym olejemSuroviny (pro 4 porce):

 

1 kg jehněčího - nejlépe nohy nasekané na 3 cm kousky
3 středně velké cibule, oloupané, jedna nakrájená najemno, dvě nakrájené na plátky
1 polévková lžíce směsi koření “ras el hanout”
sůl
čerstvě namletý černý pepř
1/2 polévkové lžíce šafránu
1 špalíček skořice
1 čajovou lžičku arganového oleje
2 čajové lžičky cukru
1/2 šálku konzervovaných rajčat (nasekaných)
1 šálek pražených mandlí
1 šálek najemno nasekané dýně
3/4 šálku sušených švestek bez pecek

Postup:

1. Jehněčí maso obalíme v najemno nakrájené cibuli, směsi koření ras el hanout, soli a pepři. Marinujeme v lednici po dobu cca 30 minut, můžeme však i déle, maximálně 2 hodiny. Polévkovou lžíci másla necháme rozpustit na široké pánvi. Přidáme maso a necháme jej zlehka po stranách zhnědnout. Přidáme šafrán, vodu a špalíček skořice a přivedeme k varu. Stáhneme teplotu a vaříme, přikryté poklicí po dobu cca 1,5 hodiny.

 

2. Poté necháme vychladnout a vytáhneme jehněčí nožky. Maso oddělíme jemně od kosti s tím, že se pokoušíme zanechat kusy masa co možná největší. Dále odstraníme tuk, chrupavky a kosti. Dochutíme solí a pepřem. Z omáčky odstraníme tuk (tukové skvrny).

 

3. Ve středně velkém hrnci nechte rozpustit 1 čajovou lžicku másla a 1 čajovou lžičku oleje. Na tuku osmahneme cibuli nakrájenou na plátky. Až cibule zesklovatí, přidáme cukr, sůl a pepř dle chuti. Necháme vařit na středně velkém ohni asi 15 minut, za občasného míchání. Snížíme teplotu na minimum a vaříme tak dlouho, dokud cibule není úplně měkká a hnědá (cca dalších 20 minut).

 

4. Přidáme rajčata a vyvařenou šťávu z jehněčího a přivedeme k varu. Přidáme maso, dýni, pražené mandle a necháme zvolna vařit přikryté poklicí cca 15 minut. Sejmeme poklici, vmícháme sušené švestky a pozvolna vaříme až do zhoustnutí omáčky, což je dalších cca 15 až 20 minut. Přidáme koření dle chuti. Servírujeme s chlebem pita.

 

Koření "ras el hanout":

1 čajová lžička mletého kmínu
1 čajová lžička zázvoru
1 čajová lžička soli
1 čajová lžička kurkumy
3/4 čajová lžička mletého černého pepře
3/4 čajová lžička mletého kardamonu
1/2 čajová lžička mleté skořice
1/2 čajová lžička mletých koriandrových semínek
1/2 čajová lžička papriky
1/2 čajová lžička mletého nového koření
1/4 čajová lžička mletého hřebíčku

 

Tip: Výborné orientální koření koupíte v eshopu Šeherezád, který dováží koření z Turecka.

 

zdroj: US Magazine.com, dailymail.co.uk, moroccoworldnews.com